У глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні

У глави МОЗ остаточно увірвався терпець через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

У суботу, 14 листопада, в Україні почався карантин вихідного дня, якому оголосили бойкот багато українців і мери великих міст. Підприємці масово виходять на акції протесту і їх підтримує місцева влада, яка вважає нову карантинну ідею уряду "абсурдом". Через загострену ситуацію з відмовою обласних центрів вводити карантин вихідного дня до мерів напередодні звернувся прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він нагадав, що рішення Кабміну не підлягає оскарженню на засіданнях комісій ТЕБ та НС, тому місцева влада не має права робити ні для кого виключення. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов також жорстко відреагував на жорсткий протест людей. Він вважає, що відмовляються вводити карантин вихідного дня тільки ті мери, які будуть брати участь у другому турі місцевих виборів. Глава МОЗ впевнений, що вони підтримують представників бізнесу тільки заради власних інтересів, щоб завоювати довіру виборців. Степанов закликав мерів ряду міст відноситься до українців не як до електорату, а як до людей, і цінувати їх життя вище, ніж свої політичні перемоги. З таким гнівним зверненням Степанов виступив на щоденному брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ.

"Окремо хочу звернутися до деяких мерів, у яких попереду другий тур: у кого-то завтра вибори, у кого-то через тиждень. У мене єдине прохання: почніть ставитися до своїх виборців, як до людей, а не як до електорату. Життя і здоров'я громадянина набагато вище, ніж будь-яка політика. Розумію, що ви будете втрачати гроші. Я впевнений, що мої колеги по уряду запропонують вам якісь механізми, яким чином підтримати вас в такий важкий з економічної точки зору період. Якщо ви закрилися в суботу-неділю, подумайте, що ви збережете життя хоча б однієї людини. І вже після пандемії він буде ходити в ваше кафе ", - звернувся Степанов до мерів і українців.

Тим часом у багатьох містах України проходять акції протесту проти карантину вихідного дня. Але правоохоронці попереджають українців, що біля великих торгових об'єктів в містах України чергуватимуть представники поліції, а Держпродпотребслужба посилить перевірки дотримання протиепідемічних заходів у невеликих магазинах і на продуктових ринках. Голова Нацполіціі Ігор Клименко зазначив, що зараз працює близько тисячі рейдових груп. За його словами, з початку тижня перевірено майже 40 тисяч закладів, розпочато понад 20 кримінальних проваджень за порушення карантину і складено більше 3 тисяч адмінпротоколів. Всього з початку дії карантину в Україні, за даними Нацполіціі, складено 50 тисяч адмінпротоколів, за результатами їх розгляду суди наклали штрафи майже на 20 млн грн.

Нагадаємо, карантин вихідного дня почав діяти в Україні 14 листопада. З 00:00 години суботи до 00:00 години понеділка в містах повинні закрити:

  • заклади громадського харчування, яким дозволили працювати тільки на винос;

  • торгові центри та інші розважальні заклади;

  • фітнес-центри і басейни;

  • установи культури за винятком суб'єктів господарювання, які займаються кіновиробництвом;

  • суб'єкти господарської діяльності та побутового обслуговування.

Під час карантину вихідного дня можуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки, ветеринарні аптеки, АЗС і СТО, банки і пошта.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 листопада в Україні зафіксували 12524 нових випадків зараження коронавірусом, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 525 176 осіб, з них 9508 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Одеській, Харківській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?