У Гонтаревої хочуть з'ясувати, куди ділося 840 млн з банку «Хрещатик»
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої хочуть з'ясувати, куди ділося 840 млн з банку «Хрещатик»

У Гонтаревої хочуть з'ясувати, куди ділося 840 млн з банку «Хрещатик»

Нацбанк повідомив правоохоронцям про можливу організовану злочинну діяльності в банку «Хрещатик», яка могла стати причиною його неплатоспроможності.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.
Зокрема, в Нацбанку відзначили, що проблеми в банку активізувалися після того, як в кінці березня - початку квітня рядом юридичних осіб були перераховані кошти на свої рахунки в інші банки на загальну суму 840 млн. грн. Крім того, за даними НБУ, банк в вихідні дні 2-3 квітня здійснював операції по "дробленню" вкладів юросіб з подальшим перерахуванням їх на поточні рахунки фізичних осіб на загальну суму 23 млн. грн.
Також напередодні введення в банк тимчасової адміністрації, 4 квітня, "Хрещатик" погасив кредитну заборгованість приватним підприємствам, пов'язаним з акціонерами банку, на суму понад 600 млн. грн. Джерелами погашення кредитної заборгованості позичальників були перерахування з рахунків юридичних та фізичних осіб, в т. ч. надання зворотної фінансової допомоги.
Внаслідок проведених операцій банк вивільнив з-під застави ліквідне майно цих підприємств - цінні папери, іпотеку, цілісні майнові комплекси і земельні ділянки.


"З огляду на те, що зазначені вище відомості можуть свідчити про організовану злочинну діяльність, ми посилаємо зазначену інформацію до правоохоронних органів для розгляду і відповідного реагування ", - йдеться в листі НБУ.
Нагадаємо,  Нацбанк 5 квітня визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним і ввів туди тимчасову адміністрацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?