У Гонтаревої розповіли, який "подарунок" готують російським банкам
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої розповіли, який "подарунок" готують російським банкам

У Гонтаревої розповіли, який "подарунок" готують російським банкам

Заступник голови Нацбанку Валерії Гонтаревої Яків Смолій заявив, що НБУ пропонує РНБО заборонити українським банкам з державним російським капіталом здійснення фінансових операцій на користь материнських банків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Економічну правду.
"Національний банк пропонує застосувати щодо українських банків з російським капіталом санкцію у вигляді попередження виведення капіталу за межі України. Санкції пропонується застосувати відносно Сбербанку, Промінвестбанку, ВТБ, БМ банк і VS банку", - сказав Смолій під час брифінгу.
У свою чергу заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що з точки зору наглядових вимог у Нацбанку немає претензій до цих банків.
"На сьогоднішній день українські банки з державним російським капіталом працюють в рамках пруденційних норм, вони докапіталізовані. З точки зору наглядових вимог у нас немає претензій до цих банків, вони працюють в звичайному режимі, обслуговуючи всіх своїх клієнтів", - сказала вона.
Читайте також: Гучне рішення РНБО щодо російських банків: в РФ перевозбудилися
Вона підкреслила, що пропоновані НБУ санкції не вплинуть на клієнтів юридичних та фізичних осіб, які працюють в Україні. За її словами, "санкції не зупинять розрахунки між контрагентами, навіть між контрагентами нерезидентами наших клієнтів".
"Банки нікуди не діваються, вони продовжують працювати в законодавчому полі України. Ми сподіваємося, що потенційний вихід цих банків з ринку буде здійснено цивілізованим шляхом: або шляхом продажу, або шляхом поступового виконання зобов'язань перед клієнтами", - додала Рожкова.
Як повідомляв ONLINE.UA,  українське представництво Сбербанку Росії після масових акцій проти діяльності цієї фінустанови, прийняло рішення про обмеження на зняття готівки в розмірі 30 тисяч гривень на добу на одного клієнта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?