У Гонтаревої висловилися про зростання цін на газ і загрозу інфляції
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гонтаревої висловилися про зростання цін на газ і загрозу інфляції

У Гонтаревої висловилися про зростання цін на газ і загрозу інфляції

Заступник голови Нацбанку України Валерій Гонтаревої Дмитро Сологуб заявив, що рішення Кабінету міністрів про підвищення цін на газ для населення і промислових споживачів не матиме істотного впливу на інфляцію.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НБУ.
«Ми підтримуємо таке рішення уряду, оскільки це важливо для оздоровлення балансу НАК «Нафтогаз України» і не матиме істотного впливу на інфляцію», - сказав Сологуб в ході круглого столу за участю зовнішніх експертів і учасників ринку.
У НБУ відзначили, що адміністративно регульовані ціни і тарифи в 2017 році зростатимуть швидше, ніж очікувалося в січні. За оцінками Нацбанку, підвищення ціни на газ для населення вже цього року до ринкового рівня призведе до зростання середньої ціни на газ на 42% в 2016 році і на 22% в 2017 році.
Також в НБУ додали, що зберегли прогноз щодо інфляції на рівні 12% на кінець 2016 року і 8% на кінець 2017 року.
Нагадаємо, в Україні з 1 травня Кабміном встановлено єдину ціну на газ для населення в розмірі 6,88 грн за куб. м.
Раніше повідомлялося, що предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) запропонував Кабінету міністрів скасувати знижки на газ для церков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?