У ГПУ прокоментували заяву Онищенка про отримання політпритулку від однієї з країн ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГПУ прокоментували заяву Онищенка про отримання політпритулку від однієї з країн ЄС

У ГПУ прокоментували заяву Онищенка про отримання політпритулку від однієї з країн ЄС
Джерело:  online.ua

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін прокоментував заяву утікача-нардепа Олександра Онищенка про те, що одна з європейських країн надала йому статус політичного біженця.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

"На цей момент ми не отримали жодного офіційного підтвердження факту надання Олександру Онищенку політичного притулку, чи в будь-якій європейській країні, чи в будь-якій країні, яка є членом ООНівської конвенції", - сказав Єнін в ефірі програми "Руденко.ONLINE.UA ".

За його словами, Онищенко - приклад того, що чим більше людина вкрала, тим сильніше він буде намагатися розжалобити представників компетентних органів тієї чи іншої країни або надати статус політичного біженця, або відмовити в екстрадиції, з огляду на нібито важкий стан здоров'я.

Читайте також: У Чорногорії затримали спільницю Онищенка, готується депортація

Єнін також додав, що у ГПУ немає інформації про те, що Онищенко отримав підданство Великобританії, куди втік, і в Генпрокуратурі його розглядають, як громадянина України, а наявність у нього паспорта будь-якої країни не є для прокурорів релевантним.

Нагадаємо, Олександра Онищенка звинувачують в організації схеми з перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються в суму понад 3 мільярди гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Національне антикорупційне бюро України відправило в Генпрокуратуру повний пакет документів, необхідний для початку процедури екстрадиції з Іспанії матері Олександра Онищенка - Інеси Кадирової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?