У ГПУ розповіли про нове резонансне розслідування щодо злочинів на Майдані
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГПУ розповіли про нове резонансне розслідування щодо злочинів на Майдані

У ГПУ розповіли про нове резонансне розслідування щодо злочинів на Майдані
Джерело:  online.ua

У Генеральній прокуратурі України почали службове розслідування через інформацію про можливу втрату документів у справі про розстріли на Майдані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу установи.

Йдеться про два томи справи про розстріли протестувальників у лютому 2014 року.

"За погодженням генерального прокурора наказом керівника генінспекції від 5 листопада 2019 року розпочато службове розслідування з метою перевірки обставин можливої втрати окремих матеріалів кримінального провадження щодо розслідування вбивств, скоєних 18-20 лютого 2014 року", - інформує ГПУ.

Прокуратура пояснила, що відповідна інформація була спочатку оприлюднена у медіа.

Також відомство нагадало про формування інвентаризаційної комісії на чолі з заступником генпрокурора Віктором Чумаком. З 11 листопада підрозділ займеться інвентаризацією документів проваджень та інших матеріальних носіїв щодо подій у Києві у 2013-2014 роках.

Як повідомляв ONLINE.UA, звільнений з Генпрокуратури посадовець звинуватив відомство у фактичному зупиненні розслідування по справах Майдану. Керівництво ГПУ відреагувало на цю заяву та спростувало його твердження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?