У Гройсмана повідомили про скасування пенсійного збору при купівлі валюти
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана повідомили про скасування пенсійного збору при купівлі валюти

Міністерство соціальної політики України
У Гройсмана повідомили про скасування пенсійного збору при купівлі валюти

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при купівлі фізичними особами іноземної валюти в готівковій формі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

"Кабінет міністрів на своєму засіданні вніс зміни до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що необхідність прийняття урядом такого рішення обумовлена тим, що законом "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році" були внесені зміни в закон "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування". Зокрема, було виключено з нього норми, що передбачають сплату збору на державне пенсійне страхування при купівлі фізичними особами іноземної валюти в готівковій формі.

Читайте також: 20 тисяч гостей: у Гройсмана дали прогнози на Євробачення-2017

У відомстві зазначили, що пенсійний збір при купівлі іноземної валюти (ставка 2%) сплачували лише фізичні особи, які купували валюту виключно в готівковій формі (крім фізичних осіб, які купували іноземну валюту для погашення кредитів).

У Мінсоцполітики додали, що внесені в середу зміни узгодять Порядок сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій з законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабінет міністрів України виділив 6 мільйонів гривень для надання одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих учасників АТО і особам, які отримали інвалідність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?