У Гройсмана прояснили скандальну ситуацію з новою платою за газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана прояснили скандальну ситуацію з новою платою за газ

У Гройсмана прояснили скандальну ситуацію з новою платою за газ
Джерело:  online.ua

Впровадження абонплати за газ

, яка діятиме з 1 квітня, не призведе до збільшення розміру платіжок.


Про це сказав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

112 Україна

".


В ефірі телеканалу Розенко пояснив, що у вартість газу, яка зафіксована на рівні 6879 грн за кубічний метр, вже входить ця абонплата. За його словами, немає ніяких підстав для збільшення ані ціни на газ, ані на житлово-комунальні послуги.


Віце-прем'єр-міністр розповів, що в ухваленому парламентом Законі України «Про ринок природного газу» зафіксована необхідність відділення вартості за газ як товар і витрат на його доставку, а також розподіл серед споживачів.


"У Законі України «Про ринок природного газу», який затвердила Верховна Рада України, зафіксовано, що ціна на транспортування газу повинна бути відділена від вартості самого газу. Тобто в цьому випадку НКРЕКП просто формально виконала закон і розрахувала вартість транспортування газу", - повідомив Розенко.



Читайте також

:

Пу

тін знову не брат: Росія і Білорусь не домовилися з важливого питання


"Це не є новим платежем, і вартість, яку люди платили за газ, просто буде розбита на два платежі. Це абсолютно не призведе до збільшення платіжок", - зазначив віце-прем'єр-міністр.


"Мене дуже дивує, що органи, які приймають такі рішення, не виходять до людей і не пояснюють прості речі", - додав Розенко.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), ввела абонентську плату за користування системою газопостачання; це рішення викликало шквал обурення в соціальних мережах

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?