У Гройсмана розповіли, коли МВФ дасть гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана розповіли, коли МВФ дасть гроші

У Гройсмана розповіли, коли МВФ дасть гроші

Україна розраховує отримати  третій транш кредиту від Міжнародного валютного фонду  в розмірі орієнтовно $1,7 млрд до кінця другого кварталу поточного року.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

При цьому він зазначив, що попередній план роботи з МВФ повинен бути опрацьований і затверджений за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана вже до 1 травня.

«Вчора відбулося засідання робочої групи, де були присутні Мінфін і Мінекономіки, була проговорена структура комунікації (з Фондом - Ред.). Є певна часова лінійка з виконання доручень, включаючи підготовку законопроектів, щодо прийняття законопроектів у Верховній Раді. Мабуть, потім буде проведена скайп-конференція з МВФ, ми отримаємо додаткові принципи формування позиції Мінфіну і Мінекономіки, і інших міністерств. Потім ми всі це викладемо на папері і проінформуємо. Це займе якийсь час, але ми хочемо зробити це найближчим часом. Це повинно бути зроблено до 1 травня, прем'єр чітко поставив завдання», - сказав Кубів.

За його словами, позиція української влади буде враховувати також думку інших кредиторів країни - ЄБРР і Світового банку.

«Робота йде дуже ефективно, в даний момент багато залежить від нас. Потрібно зробити те, що ми повинні були зробити», - сказав перший віце-прем'єр.

Нагадаємо,  Міжнародний валютний фонд, який відмовився виділяти кошти представникам "старої України", готовий до подальшої співпраці з Україною і має намір направити свою місію найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?