У Гройсмана розповіли, як Росія хоче провернути схему з донбаським вугіллям
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана розповіли, як Росія хоче провернути схему з донбаським вугіллям

У Гройсмана розповіли, як Росія хоче провернути схему з донбаським вугіллям
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що ініціюватиме заборону на ввезення вугілля антрацитної групи з Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
Міністр розповів про схему, яку окупанти хочуть провернути з донбаським вугіллям.
За його даними, є інформація, що окупаційною владою розглядається схема, згідно з якою вугілля з непідконтрольної території Донбасу буде направлятися в Ростовську область Росії, збагачуватися, і знову направлятися в Україну.
Читайте також: Шах тарям на окупованому Донбасі показали, що їх чекає в Росії

Після всіх маніпуляцій таке вугілля обходитиметься в двічі дорожче.
"Я вноситиму на засіданні Кабінету міністрів розпорядження про те, щоб ніякого вугілля енергетичного не було з території Росії. Мається на увазі антрацитової групи", - заявив міністр.
За розрахунками "Інтерфакс-Україна", в минулому році на ТЕС і ТЕЦ країни було поставлено 1 млн 276,7 тис. тонн імпортованого вугілля, в тому числі 705 тис. тонн - з РФ (55,2% загального обсягу імпорту).
Як повідомляв ONLINE.UA, на окупованій території Донбасу пересувається багато російських вагонів з вугіллям і іншим товаром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?