У Гройсмана розповіли, як Росія "розчиняє" своїх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана розповіли, як Росія "розчиняє" своїх українців

У Гройсмана розповіли, як Росія "розчиняє" своїх українців
Джерело:  online.ua

В Росії  ведеться цілеспрямована політика денаціоналізації українців, при цьому за фактом українців в Росії близько 10 мільйонів, заявив віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко на відкритті VI Всесвітнього форуму українців, який проходить в Українському домі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кириленко.


«Ми всі в уряді знаємо, що 25 років тому, якби не українці в світі, українцям тут було б набагато важче завоювати незалежність. Ми відчували тоді підтримку і, що найважливіше, відчуваємо її і зараз - під час російської агресії проти України», - заявив Кириленко.


Віце-прем'єр окремо привітав 16 українців, які приїхали на форум з Росії. За його словами, українській громаді зараз там важко як ніколи - їх там переслідують, проти них влаштовують провокації.


«Питання підтримки українців в Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 мільйонів українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру в 2 мільйони, передостанній нарахував 3 мільйони», - сказав Кириленко.


«Впроваджується цілеспрямована політика по денаціоналізації українців в Росії: Кремль хоче змусити їх бути

ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцями в Росії, не засуджує Україну і не цурається її», - додав віце-прем'єр-міністр.


Він також наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців. «У Європейському Союзі, міжнародній спільноті ми цікаві як унікальна нація зі своїми досягненнями, історією, мовою та культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться», - упевнений Кириленко.


Віце-прем'єр також запевнив учасників форуму, що співпраця з українцями, які проживають за кордоном, і в подальшому буде пріоритетом для уряду і української влади.


Як повідомляв ONLINE.UA,  блогер Ольга Значкова розповіла про несподіваний момент в недавньому мовному скандалі в національній дитячій лікарні "Охматдит" і нові факти прихованої присутності "русьского миру" і російського бізнесу в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?