У Гройсмана відповіли на вічну претензію бойовиків ДНР-ЛНР
Категорія
Україна
Дата публікації

У Гройсмана відповіли на вічну претензію бойовиків ДНР-ЛНР

У Гройсмана відповіли на вічну претензію бойовиків ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Віце-прем'єр-міністр України в уряді Володимира Гройсмана Павло Розенко заявив, що жителі так званих ДНР і ЛНР зможуть отримати грошові виплати від Пенсійного фонду України тільки після звільнення Донбасу від окупації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».


«Жителі так званих "ДНР" та "ЛНР" зможуть отримати пенсії в повному обсязі за весь час проживання в окупованій зоні за умови її переходу під контроль України", - заявив Розенко.


За його словами, в даний час Пенсійний фонд не надає послуг на окупованих територіях Донбасу, при цьому право на отримання пенсій мають переселенці з окупованих територій.


За словами Розенка, з недавніх пір вони, як і всі громадяни України, можуть оформити і перерахувати пенсію в будь-якому відділенні Фонду.


Читайте також:  Можливо, ми скоро будемо воювати за межами України - комбат з АТО


Розенко також підкреслив, що переселенці першими отримають електронні пенсійні посвідчення, за допомогою яких можна отримувати щомісячні виплати з приводу втрати працездатності.


Розенко акцентував, що пенсію з ПФ зможуть отримувати тільки громадяни України.


Відзначимо, бойовики так званих ДНР і ЛНР регулярно звинувачують Київ у тому, що жителі «республік» не можуть отримувати пенсії в Україні.


Як повідомляв ONLINE.UA,  на початку жовтня стало відомо, що бойовики так званої ДНР призупинили виплату пенсій жителям окупованих територій Донецької області, звинувативши українську сторону у зломі бази даних "пенсійного фонду" "республіки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?