У Гройсмана взяли резонансне рішення у відповідь на гібридну війну Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана взяли резонансне рішення у відповідь на гібридну війну Путіна

У Гройсмана взяли резонансне рішення у відповідь на гібридну війну Путіна

Кабінет міністрів України, очолюваний Володимиром Гройсманом, дозволив військовим відкривати вогонь по літаках і вертольотах, які незаконно порушують кордон нашої країни або підозрюються в підготовці терористичного акту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.
"Дозволяється знищення повітряних суден збройних формувань інших держав, які порушили державний кордон України і які застосовують зброю і / або проводять десантування особового складу, бойової техніки, в тому числі знищення безпілотних повітряних суден, які порушили державний кордон України або застосовуються в повітряному просторі України з метою здійснення терористичного акту, ведення розвідки, постановки перешкод, забезпечення зв'язку незаконних збройних формувань", - йдеться в постанові українського уряду.
Вогонь на ураження дозволяється відкривати тільки після попереджувального вогню.
У поясненні до документа вказується, що рішення прийнято для адаптації базових законодавчих документів з питань оборони до сучасних реалій і викликів в умовах "гібридної війни" з Російською Федерацією, очолюваною президентом Володимиром Путіним.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Україна ввела додаткові санкції проти Росії, зокрема, проти тих росіян, які були незаконно обрані до Держдуми РФ від Криму, а також тих, хто причетний до незаконного утримування українських громадян в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?