У Гройсмана жорстко відповіли ООН щодо Донбасу: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У Гройсмана жорстко відповіли ООН щодо Донбасу: опубліковано відео

У Гройсмана жорстко відповіли ООН щодо Донбасу: опубліковано відео

Україна не відновить соціальні виплати на окупованій частині Донбасу доти, доки не будуть виконані перші сім пунктів Мінських угод.
Про це в ефірі програми "Ваша Свобода" заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".
Нагадаємо, раніше координатор систем ООН в Україні Ніл Вокер висловив свою стурбованість відсутністю соціальних виплат жителям Донбасу. "Такого нахабного втручання у внутрішні справи України я ще не бачив", - прокоментував таку заяву Рева.

Читайте також: Віце-президент США зробив гучну заяву про війну в Україні і санкції проти Росії
"Говорив із західними послами, зокрема з послом США Марі Йованович, поставив просте питання: як бачите механізм виплати на непідконтрольній території? Вона сказала: я не маю готового рецепту. Нехай займаються своєю роботою і розводять сторони конфлікту - забезпечують припинення вогню, відведення важких озброєнь, обмін утримуваними особами і все, що пов'язано з мирним процесом. Нехай їдуть в Москву до Путіна і виставляють претензії, що йдуть бойові дії", - заявив чиновник.
За його словами, Київ не платитиме пенсії особам, які не зареєстровані як внутрішньо переміщені особи на підконтрольних територіях.

Читайте також: Гройсман наробив шуму заявою щодо безробітних: опубліковано відео
"Відновлення соцвиплат - це 8-й пункт Мінських угод. Коли Україна вимагає виконання пункту 11, перекриття кордону, щоб перестало надходити озброєння і бойовики, нам кажуть: ні-ні-ні, спочатку треба десять виконати. Так ось, я їм відповідаю: восьмий пункт буде виконуватися тоді, коли будуть виконані перші сім", - підкреслив Рева.
У той же час міністр визнав, що є ряд порушень процедури отримання виплат. Так 460 тис осіб, які отримували виплати як внутрішньо переміщені, жодного разу не перетинали лінію розмежування. "Порядку 160 тисяч - люди, яких ми так і не знайшли, де вони були і що вони були... Багато отримує дві пенсії - і нашу, і "їх". Це хіба що для наших друзів з ООН секрет", - зазначив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок ЛНР Ігор Плотницький пояснив затримки у виплаті зарплат і пенсій "технічними труднощами" і назвав всіх невдоволених мешканців Луганської області "нетерплячими".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?