У грудні українцям підвищать пенсії: кому і на скільки перерахують виплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

У грудні українцям підвищать пенсії: кому і на скільки перерахують виплати

У грудні українцям підвищать пенсії: кому і на скільки перерахують виплати
Джерело:  online.ua

З 1 грудня 2019 року багато українці отримуватимуть підвищену пенсію. Виплати збільшаться мінімум на 74 гривні в зв'язку з ростом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність - їх перерахують автоматично, передає ONLINE.UA.

Підвищення пенсій в грудні 2019 року передбачено в Законі "Про Державний бюджет України на 2019 рік". Згідно з документом, автоматичний перерахунок пенсій відбувається в Україні тричі на рік - в січні, липні і в грудні. Але на нього можуть розраховувати тільки одержувачі мінімальних пенсій, виплати яких прив'язані до прожиткового мінімуму. У законі зазначено, розмір мінімальної пенсії з 1 грудня 2019 року збільшиться з 1564 до 1638 гривень - тобто підвищиться на 74 грн, а для деяких категорій громадян пенсії збільшаться на 100-150 гривень.

При цьому на автоматичний перерахунок в зв'язку з підвищенням пенсій можуть розраховувати не всі пенсіонери. Діти війни, особи, які постраждали в зоні Чорнобильської катастрофи, працюючі пенсіонери, українці, які отримують пенсію як реабілітовані жертви політичних репресій і вимушено переселені члени їхніх сімей, утриманці, особи, що проживають в гірських населених пунктах - за цими категоріями пенсії будуть перераховані інакше.

Слід додати, що раніше міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що в 2020 році українці отримуватимуть підвищену пенсію, які перерахують в квітні наступного року відповідно до розміру індексації. За прогнозом, підвищення пенсійних виплат відбудеться на рівні 12-13%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що працюючим пенсіонерам також по-новому перерахують пенсії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?