У Грузії розкрили перспективи Саакашвілі на батьківщині
Категорія
Світ
Дата публікації

У Грузії розкрили перспективи Саакашвілі на батьківщині

У Грузії розкрили перспективи Саакашвілі на батьківщині
Джерело:  online.ua

Професор Державного університету Іллі (Грузія), журналіст Олег Панфілов вважає, що у колишнього голови Одеської ОДА, грузина Міхеїла Саакашвілі на Батьківщині великий авторитет серед населення і він залишається там одним з лідерів.
Про це Панфілов сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Опозиція проводить численні мітинги, але більш активних дій немає, адже це може призвести до початку громадянської війни. А це вже вигідно проросійським грузинським політикам. В Грузії вони не такі відкриті провідники інтересів Москви, як в Україні, але, все ж, вони орієнтуються на Кремль. Можливо, вони не хочуть в кремлівські проекти, але готові забути, що 20% Грузії окуповані російськими військами. За чотири роки економічна ситуація тільки погіршилася. Наша валюта, ларі, знецінилася в два рази", - констатував він.
Читайте також: У Росії розповіли, чи міг "підступний" Порошенко використовувати Саакашвілі
За його словами, населення відчуває, як змінилося життя в країні за 4 роки, протягом яких Саакашвілі не править країною.
"Вибачте, у нас зростання ВВП при Саакашвілі був 8-9%, зараз - трохи більше 2%. Після того, як економіку, що розвивалася, перетворили на відсталу країну - це результат тих виборів, які були чотири роки тому. Думаю, пасивність партії Саакашвілі пов'язана з тим, що населення повинно зрозуміти, за що вони голосують. Чи хочуть вони жити в таких умовах. По атмосфері, яку я відчуваю, ситуація змінюється. Хороший індикатор - таксисти. Чотири роки тому вони були "антимішистами", зараз вони просто мовчать. Немає людей, які не відчувають погіршення економічної ситуації. Думаю, люди зрозуміють, що економічні проблеми пов'язані з політикою", - сказав професор.
Він також зазначив, що в Грузії багато хороших політиків, але центральною фігурою залишається Саакашвілі.
"Грузія - дуже політизована країна. Нові партії з'явилися, але зайти в парламент вони не змогли. Це говорить про те, що Саакашвілі - харизматична фігура, політичне життя крутиться навколо нього. У Грузії досить багато активних молодих людей, у нас сильніше, ніж в Україні, розвинене громадянське суспільство. Воно активне, реально контролює владу. Тому багато потенційно хороших політиків знайшли себе в громадянському суспільстві. Лідерів багато, але поки все крутиться навколо Саакашвілі", - підкреслив Панфілов.
Повний текст  інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Росії потрібна Грузія, звідси можна захопити весь південь Кавказу - журналіст Олег Панфілов

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?