У ГУР прокоментували зміну командувача західного ВО РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГУР прокоментували зміну командувача західного ВО РФ

У ГУР прокоментували зміну командувача західного ВО РФ
Джерело:  online.ua

Аналітики з Головного управління військової розвідки Міноборони України звернули увагу на призначення командувачем військами західного воєнного округа РФ Євгена Нікіфорова - протеже групи Суровікін-Пригожин замість Сєргєя Кузовльова, підконтрольного Шойгу-Герасимову.

Джерело: Telegram-сторінка ГУР

Що означають кадрові зміни у вищому керівництві армії РФ

За інформацією українських розвідників, Кузовльов обіймав цю посаду ледве місяць.

До цього призначення Нікіфоров обіймав посаду начальника штабу – першого заступника командувача військами східного ВО.

Розвідці відомо, що на даний час генерал Нікіфоров знаходиться на командному пункті угруповання військ "Захід" в Богучарі Воронезької області.

В якості формальної причини звільнення Кузовльова озвучено провал підготовки наступу на Лиманському напрямку. Втім, за фактом це прояв внутрішньополітичної боротьби у вищому керівництві РФ – людину з орбіти Шойгу-Герасимова змінюють на кандидата від групи Суровікіна-Пригожина, - пояснюють у ГУР.

Як повідомляє ГУР, Нікіфоров став четвертим командувачем західного ВО від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Між тим, у матеріалі видання Financial Times зазначається, що Командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін віддав наказ про відступ з лівого берега Дніпра на Херсонщині та посилив фронт за рахунок мобілізованих щоб зменшити шанси на успіх контрнаступу ЗСУ взимку.

Ці сильніші оборонні позиції зменшують шанси на успіх українського зимового контрнаступу, який переріже сухопутний міст, що проходить уздовж узбережжя Азовського моря і з'єднує Росію з Кримом, хоча прорив все ще розглядається західними військовими аналітиками як можливий, - йдеться у матеріалі видання.

Також автори матеріалу наголошують, посилаючись на західних радників з питань оборони, що бойовий дух і рішучість українських військових значно переважають аналогічні показники в окупаційній армії РФ.

Водночас українські військові зазнають високих втрат, а деякі підрозділи "страждають від сильної втоми, їм потрібно більше зброї та боєприпасів.

Водночас українські військові зазнають високих втрат, а деякі підрозділи "страждають від сильної втоми, їм потрібно більше зброї та боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?