У Харкові пройшов мітинг проти рішення Кернеса знести намет волонтерів (відео)
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові пройшов мітинг проти рішення Кернеса знести намет волонтерів (відео)

У Харкові пройшов мітинг проти рішення Кернеса знести намет волонтерів (відео)

На майдані Свободи у центрі Харкова відбувся мітинг противників демонтажу волонтерського намету, який встановлено для збору допомоги армії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Українську правду».

За даними організаторів заходу, у ньому взяли участь близько 600 громадян. Учасники мітингу вимагають не прибирати намет з площі. Люди пишуть звернення до міської влади та збирають підписи проти знесення.

Нагадаємо, що 8 травня на сайті харківської мерії була опублікувана петиція із проханням прибрати намет з майдану Свободи, а також повернути старі радянські назви на честь маршала Жукова проспекту Петра Григоренка та станції метро «Палац спорту». Це звернення публічно підтримав міський голова Геннадій Кернес. Менш ніж за добу петиція набрала 5 тисяч підписів. Така кількість була необхідна, щоб документ розглянув виконком міської ради.

11 травня на сайті харківської мерії був опублікуваний припис із вимогою демонтувати намет добровільно у триденний термін. У документі йдеться: якщо намет не приберуть, його демонтують за рішенням виконкому.

Як повідомляють організатори мітингу, сьогодні вранці невідомий чоловік приліпив на намет припис Департаменту територіального контролю Харківської міськради з вимогою демонтувати його до 14 травня, після чого втік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?