У Хмельницькому затримали жінку, яка готувала теракт за завданням спецслужб Росії
Категорія
Події
Дата публікації

У Хмельницькому затримали жінку, яка готувала теракт за завданням спецслужб Росії

У Хмельницькому затримали жінку, яка готувала теракт за завданням спецслужб Росії
Джерело:  ГПУ

Поліція Хмельницького затримала місцеву жительку, яка за завданням російських спецслужб готувала в місті теракт.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генпрокуратури України.

"Встановлено, що жителька обласного центру, спілкуючись через соціальні мережі з представниками спецслужб Російської Федерації, з ідейних міркувань погодилася надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдань вона збирала і передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини і підприємства, задіяні в проведенні антитерористичної операції на сході України, відстежувала протестні настрої серед населення Хмельницької області під час проведення акцій протесту і мітингів в рамках так званого "третього Майдану", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що крім цього, хмельничанка з метою підготовки до терористичного акту в Хмельницькому, на виконання вказівки так званого «куратора», прибула до Одеси, де від своїх спільників отримала переданий автобусом з Придністров'я і замаскований в пачці з-під кави вибуховий пристрій, який складається з двох тротилових шашок вагою по 200 гр кожна і пластичної речовини, в яку впресовано запал ручної гранати.

Читайте також: СБУ затримала на Чернігівщині торговців зброєю: з'явилися фото

Жінку з вибухівкою затримали 6 квітня в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їй вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі вибуховими речовинами, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Крім цього, в рамках виробництва встановлені факти вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 (підготовка до терористичного акту, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, що стало підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і об'єктивне дослідження всіх обставин скоєного. Затриманій особі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше помічник керівника Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що співробітники спецслужб Росії під виглядом перевірки в пунктах пропуску РФ періодично здійснюють провокації щодо громадян України, змушуючи їх перевозити боєприпаси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?