У Кабміні назвали період остаточної перемоги над коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні назвали період остаточної перемоги над коронавірусом в Україні

У Кабміні назвали період остаточної перемоги над коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

В українському уряді розраховують подолати епідемію коронавірусу COVID-19 вже упродовж 2021 року. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що карантинні обмеження продовжуватимуть надалі для стримання інфекції, що поширюється. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика під час зустрічі Європейської бізнес-асоціації “Глобальний огляд економіки України”.

За його словами, боротьба триває, але вона може завершитися вже цьогоріч.

“Очікуємо перемоги цього року, але квітень місяць — це такий показник... Як ми будемо рухатися далі”, - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, номінально епідемія коронавірусу торкнулася України майже рік тому. На початку березня 2020 року в межах держави зареєстрували перший випадок COVID-19, а вже з середини цього місяця ввели обов’язковий жорсткий карантин.

Цей локдаун забороняв роботу розважальних, культурних, гастрономічних закладів (окрім продажу страв на винос чи за доставкою) та навіть блокував пасажирський транспорт на різному рівні — у містах, між населеними пунктами та навіть між областями.

Вже наприкінці весни локдаун замінили адаптивним карантином, який дозволяв гнучко послабляти чи посилювати обмеження у різних районах України відповідно до епідемічних показників на місці.

Наприкінці 2020 року в окремих країнах світу почалися кампанії з масової вакцинації. Українська сторона станом на початок лютого все ще очікує надходження будь-якого з препаратів, про який велися переговори з іноземними партнерами.

Як повідомляв ONLINE.UA, 4 лютого очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль звернувся до громадян з важливим попередженням — він повідомив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня, однак, найімовірніше, це не кінцевий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?