У Кабміні оголосили про важливу реформу - що необхідно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кабміні оголосили про важливу реформу - що необхідно знати

У Кабміні оголосили про важливу реформу - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

Міністр українського уряду Дмитро Дубілет заявив про запуск "важливої реформи" у сфері державних закупівель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на канал посадовця в Telegram.

За його словами, це створить більш прозорий та ефективний процес. Вже з березня представники уряду закупатимуть паливо, папір, канцелярію, офісне обладнання централізовано.

Дубілет вважає, що реформа створить кілька позитивних моментів:
- закупівлі робитиме менша кількість людей, але це буде їхнім фахом;
- завдяки періодичному тестуванні на поліграфі буде знижено кількість так званих відкатів;
- державні установи працюватимуть на "єдиному фронті" у перемовинах з підрядниками.

Міністр зазначив, що до кінця року урядовці планують перевести усі закупівлі на єдиний центр. До них також приєднають окрім міністерств інші відомства.

"Практика централізації закупівель поширена у великих корпораціях. У випадку держави централізація має так саме призвести до того, що закупівлі будуть проходити більш якісно, у бюджеті буде більше заощаджень, а також має знизитись корупція", - резюмував Дубілет.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Дмитро Дубілет анонсував перегляд системи регулярних звітів до Кабміну від місцевої влади. Ці документи не потрібні ані для чого, але потребують безліч ресурсів та часу для створення, які можна було б використати іншим чином.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?