У Кабміні попередили про позачергове засідання - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні попередили про позачергове засідання - що сталося

У Кабміні попередили про позачергове засідання - що сталося
Джерело:  online.ua

Представники Кабінету міністрів незабаром зустрінуться на позачерговому засіданні. Мету такої події оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ під час пресконференції.

За словами голови уряду, міністри зберуться у п'ятницю, 12 червня.

"У цю п’ятницю, завтра тобто, ми плануємо позачергове проведення (засідання) уряду, на якому ми плануємо розглянути і затвердити якраз план утворення районів у частині реформи адміністративно-територіального устрою України", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, під час урядового засідання 27 травня міністри узгодили перспективний план створення територій громад на Запоріжжі, Львівщині, Одещині.

Прем'єр Шмигаль додав, це рішення Кабіну стало одним з кроків децентралізаційної реформи. Наразі плани створення громад існують для всіх регіонів.

Зазначається, що карти проєктів майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій і тривалих консультацій з асоціаціями та експертним середовищем. При цьому вони є тільки першим проєктним документом, який ще може змінитися в ході узгоджень і попередніх обговорень на рівні уряду перед його схваленням.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві громад і територій розробили власні ініціативи з децентралізації. Мінрегіон спрямувало проєкти до центральних органів виконавчої влади для подальшого затвердження. Також спрямовані документи в усі ОДА, асоціації органів місцевого самоврядування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?