У Кабміні пояснили, як вирішать проблему з бурштином
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні пояснили, як вирішать проблему з бурштином

У Кабміні пояснили, як вирішать проблему з бурштином
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Український уряд затвердив нову законодавчу ініціативу, що стосується заборони вивозу з держави бурштину-сирцю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, рішення прийнято на засіданні 29 вересня. Законопроєкт стосується зосередження легальної бурштинової промисловості на старательських копальнях.

"Головний задум - одночасно комплексно криміналізувати нелегальне вивезення бурштину з України", - пояснив голова уряду.

Наголошується, що нелегальний експорт бурштину стане кримінальним порушенням, а процедура отримання офіційного дозволу на розробку копалень стане простіше. Останній пункт покращить розвиток легального бурштинового бізнесу.

Відповідний акт внесуть до Верховної Ради вже дуже скоро.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада розраховує на підписання нової угоди з МВФ вже до кінця 2019 року, стверджує Гончарук. Він зазначив, що ця програма кредитування буде розрахована на 5-6 мільярдів доларів США. Завдяки активним переговорам підписання можливо вже у грудні. Для цього Кабмін здійснить "великий обсяг роботи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?