У Кабміні розповіли про збільшення витрат на оборону України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні розповіли про збільшення витрат на оборону України

У Кабміні розповіли про збільшення витрат на оборону України
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Український прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував збільшення бюджетних витрат на оборонну галузь у 2020 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, це свідчить про відсутність "зради" в оновленій владі.

"У публічній площині обговорюється, що "зрада", що ми плануємо скоротити видатки на оборону, скоротити якісь соціальні пільги. Це неправда. Наступного року видатки на оборону буде навіть збільшено", - пояснив Гончарук.

Очільник уряду відзначив, згадані видатки збережуть на рівні у 5,4% у відношенні до фонду бюджету. Абсолютні цифри будуть збільшені до 136,6 мільярда гривень.

Гончарук підкреслив. що скорочення витрат на оборону неможливе через триваючу збройну агресію проти України.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що Гончарук може втратити популярність через проведення сміливих, але дуже непопулярних реформ, спрямованих на зростання, а не підтримку "соціалки". Він порівняв прем'єра з польським політиком початку 1990-х, Лешеком Бальцеровичем, який проводив так звані "шокові реформи" після падіння СРСР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?