У Кабміні вирішили, коли проведуть перепис населення по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні вирішили, коли проведуть перепис населення по Україні

У Кабміні вирішили, коли проведуть перепис населення по Україні
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів погодили період проведення всеукраїнського перепису населення. Згідно з попередніми планами уряду, такі заходи передбачені на 2023 рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на документ, оприлюднений напередодні урядового засідання 9 грудня.

Згідно з відомими подробицями, документ і, відповідно, плани, підготували представники Державної служби статистики. Його вже несли на згадане засідання.

"Погодитися з пропозицією Державної служби статистики щодо проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення", - говориться у проєкті.

В цілому проєкт перепису потребує близько 7,26 мільярда гривень. Ці гроші необхідні для проведення перепису, обробки результатів та їх поширення.

Частка у 70% із зазначеної суми відводиться на заробітну плату фахівців з проведення перепису. Передбачається, що кількість таких робітників сягатиме близько 98 тисяч.

Останній повномасштабний перепис по Україні відбувся 2001 року. З того часу держава повстала перед надзвичайними економічними, міграційними, політичними й демографічними процесами. Вони передбачувано вплинули на поточну ситуацію.

Проєкт перепису обговорювали після президентських виборів 2019 року, однак реалізацію все ж таким відклали.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 1 грудня 2019 року чисельність населення України склала 41922,7 тисячі осіб. Демографічна ситуація погіршилася в порівнянні з попередніми роками — населення скоротилося ще на 230,5 тисяч осіб.

У звіті Держстату йдеться, що в Україні помирає вдвічі більше людей, ніж народжується. На кожні 100 померлих — 54 новонароджених. Всього за 11 місяців минулого року в країні померли 533764 людини, з яких понад дві тисячі дітей до року. Народилося при цьому 286777 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?