У Кабміні визначили, як проходитиме обсервація щодо COVID-19 - що варто знати
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні визначили, як проходитиме обсервація щодо COVID-19 - що варто знати

У Кабміні визначили, як проходитиме обсервація щодо COVID-19 - що варто знати
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів визначив, що обсервація українців у спеціальних ізоляторах - безкоштовне, окрім харчування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал, де оприлюднили відповідну постанову від 8 квітня.

За офіційними даними, доправлення на обсервацію повинна забезпечувати місцева влада — окрім, як згадано, харчування. Громадянам доведеться платити за нього окремо.

Супроводжувати транспорт до локації повинні представники МВС, поліції та Нацгвардії. На них лежить підтримання порядку на території обсерваторів.

У місці обсервації питаннями підготовки місць для людей та прийманням їх займається адміністрація. Вона ж відповідає за належні умови для ізольованих осіб.

Також адміністрація закладу — у відповіді за інфекційний контроль, засоби індивідуального захисту персоналу.

Ізольовані особи мають право на отримання особистих речей, їжі — окрім алкоголю та речей з переліку заборонених. Вони зобов'язані дотримуватися правил, які визначає адміністрація закладу обсервації.

Також визначається, що додому після обсервації люди повертаються власним коштом.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник глави МОЗ Віктор Ляшко наголосив, що довелося влаштувати"спецоперацію", аби мати змогу самостійно переконатися у "феномені" Миколаївщини. Він оприлюднив підсумки свого візиту в регіон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?