У Кабміні визначилися, як будуть вчитися школярі в період локдауна в січні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні визначилися, як будуть вчитися школярі в період локдауна в січні

У Кабміні визначилися, як будуть вчитися школярі в період локдауна в січні
Джерело:  online.ua

Український уряд остаточно прийняв рішення про введення по всій Україні так званого локдауна, який триватиме з 8 по 24 січня. На цей період в списку обмежень, затвердженому Кабміном, зазначено, що учням буде заборонено відвідувати школи. Міністерство освіти і науки пропонує в цей період оголосити в школах канікули або ж, при можливості, організувати дистанційне навчання. Про це йдеться в рекомендаційному листі, який МОН вже розіслало керівникам усіх місцевих департаментів освіти і науки, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи з 8 по 24 січня 2021 року. Закладу зможуть оголосити на цей період канікули", - йдеться в рекомендаціях МОН.

При цьому у відомстві нагадали, що в Україні для учнів 5-11 класів запущена "Всеукраїнська школа онлайн". Тому Міністерство просить вжити всіх можливих невідкладні заходи, спрямовані на належну організацію в цей період освітнього процесу в дистанційному форматі з допомогою цієї платформи.

У МОН наголосили, що освітній процес в закладах загальної середньої освіти організовується в рамках навчального року, який починається 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Але структуру і тривалість навчального року, дні занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада установи в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

Як відомо, на даний момент уряд затвердив низку заборон, які будуть діяти в період січневого локдауна. На цей період закриють:

  • кафе, ресторани і бари - вони зможуть працювати тільки на доставку і на винос;

  • магазини непродовольчих товарів;

  • кінотеатри, фітнес-клуби, спортзали, театри і ТРЦ.

Під час січневого локдауна будуть закриті всі освітні установи. Також під заборону потрапили всі масові заходи.

На відміну від весняного локдауна, громадський транспорт в січні зупиняти не будуть, але в тролейбуси, трамваї і маршрутки будуть пускати пасажирів тільки за кількістю сидячих місць і виключно в масках.

Продовжать роботу: продуктові магазини, банки, аптеки, поштові оператори і готелі.

З 19 грудня в Україні також заборонять:

  • проведення в навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей з більш ніж однієї групи / класу і в присутності відвідувачів.

  • проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.

  • прийом відвідувачів в музеях, на виставках, в галереях і т.д., якщо в залах присутні більше однієї людини на 10 кв м.

  • роботу громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки і замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00. У ніч з 31 грудня на 1 січня роботу ресторанів і кафе буде дозволено до 01:00.

  • релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї людини на 5 кв. м; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що навіть якщо локдаун в січні перенесуть, то жорсткий карантин доведеться гарантовано вводити в лютому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?