У Кабміні заявили про викривлення щодо перепису в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні заявили про викривлення щодо перепису в ОРДЛО

У Кабміні заявили про викривлення щодо перепису в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Міністр Кабміну Дмитро Дубілет відреагував на публікації у ЗМІ його заяви щодо намірів через супутник перерахувати українців в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на канал посадовця в Telegram.

За його словами, події розвивалися дещо інакше. Напередодні урядова команда зустрічалася з представниками ООН у Києві.

"Я розповів, що ми обговорювали результати нашої оцінки чисельності населення. Потім ми перейшли до теми підрахунку населення на окупованих територіях. Представники ООН розповіли, що у них є досвід такої оцінки на територіях Афганістану та деяких інших гарячих точках через супутник, і що вони можуть допомогти нам безкоштовно з цим проєктом", - зазначив Дубілет.

Сторони погодилися, що необхідно визначити реальні можливості для такого вирахування. Вже після цього медіа поширили новини із заголовками "Дубілет хоче підрахувати українців через супутник".

Міністр додав, що публікації нібито містили згадку про "шалені бюджети", які Кабмін планує витратити на такий перепис.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дмитро Дубілет за підсумками зустрічі з представниками ООН пояснив, що супутникові дані поєднуються з іншими джерелами. На основі цього визначають приблизну кількість населення. Утім, він не зміг відповісти. наскільки можливо провести такі заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?