У Каліфорнії оголосили термінову евакуацію: з'явилися подробиці й відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Каліфорнії оголосили термінову евакуацію: з'явилися подробиці й відео

У Каліфорнії оголосили термінову евакуацію: з'явилися подробиці й відео
Джерело:  Reuters

У Новій Каліфорнії була оголошена термінова евакуація через часткове руйнування найвищої в США дамби біля озера Оровілль.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Жителів прилеглих територій попереджають - це не навчальна тривога і просять не ігнорувати повідомлення про евакуацію.
Причиною виникнення надзвичайної ситуації стали сильні дощі, через які сталося часткове руйнування основного і допоміжного водоскидів. Тиждень тому під час перевірки знайшли пробоїну розміром приблизно 60 на 9 метрів і вона продовжує збільшуватися.
Читайте також: Потужний землетрус сколихнув Каліфорнію: з'явилися перші відео
Відзначається, що руйнування допоміжного водоскиду може привести до неконтрольованого скидання води з озера Оровілль в долину. На даний момент через греблю щохвилини проходить до 2,8 тисячі кубометрів води. Фахівці поки не можуть визначити ступінь загрози остаточного руйнування верхньої частини греблі.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в російській Республіці Алтай розбився вертоліт Robinson-66 з п'ятьма пасажирами на борту, серед яких був екс-віце-прем'єр уряду Алтаю Анатолій Банних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?