У Катарі вигадали незвичний метод боротьби зі спекою
Категорія
Світ
Дата публікації

У Катарі вигадали незвичний метод боротьби зі спекою

У Катарі вигадали незвичний метод боротьби зі спекою
Джерело:  Gulf News

У близькосхідній державі Катар, де в літні місяці спека часто перевищує +44°С, знайшли незвичний спосіб боротьби з високою температурою. Там вирішили пофарбувати дороги у голубий колір. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Gulf Times, цей метод дозволяє знизити температуру поверхні на 15-20 градусів.

Експеримент з фарбування вулиці провели в катарській столиці – місті Доха. У голубий колір пофарбували вулицю Абдалли бін Джасіма неподалік популярного серед туристів ринку Сук-Вакіф. Голубий колір поверхні дороги, як пишуть місцеві журналісти, обрали через те, що він «приємний для очей».

Інженер Саад аль-Досарі заявив, що в спеку температура чорного асфальту на 20°С вища, ніж температура повітря, оскільки чорний колір поглинає і випромінює тепло. Фарбування дороги у більш світлий колір посилює захист від підвищення температури.

Реалізація цього проекту, який триватиме 18 місяців, проведена разом з японською компанією. За результатами експерименту буде прийнято рішення, чи варто розширювати фарбування на інші вулиці катарської столиці.

Катар розташований в північно-східній частині Аравійського півострова і омивається Перською затокою. Незважаючи на малий розмір цієї країни, між Дохою та Києвом є пряме авіаційне сполучення. З травня минулого року українці можуть відвідувати Катар без віз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?