У Казахстані повідомляють про загибель та поранення дітей під час протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані повідомляють про загибель та поранення дітей під час протестів

У Казахстані повідомляють про загибель та поранення дітей під час протестів
Джерело:  online.ua

Влада Казахстану вперше офіційно підтвердила, що 5 січня в Алмати в результаті вогнепального поранення загинула дитина. Окрім того, повідомляється, що 7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з важкими вогнепальними пораненнями було доставлено підлітка. З такими заявами виступила уповноважена з прав дитини Казахстану Аружан Саїн, а також керівництво МЗС Ізраїлю.

Джерело:  Tengrinews.kzJerusalem Post

У Казахстані підтвердили загибель та поранення дітей в Алмати

Згідно з останніми даними, 11-річний хлопчик загинув від пострілу 5 січня в Алмати, коли його батьки прогулювалися зі своїми дітьми.

7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка, лікарі борються за його життя. В одній із дорослих лікарень перебуває його батько, - наголосила Аружан Саїн.

Як стверджує уповноважена з прав людини, хлопчик їхав з батьком на машині, коли їхню автівку розстріляли "бойовики" - як відомо, саме так влада Казахстану називає протестувальників.

Наразі відомо, що чинний глава держави Касим-Жомарт Токаєв вирішив оголосити 10 січня днем загальнонаціональної жалоби.

Згідно з даними МЗС Ізраїлю,22-річного громадянина їхньої країни на ім'я Левана Когеашвілі вбили в Алмати 7 січня під час насильницької акції протесту.

Наразі дипломатичне відомство перебуває в контакті з його батьками в Казахстані та сім'єю в Ізраїлі та надає допомогу у передачі його тіла до Ізраїлю для поховання, повідомили у міністерстві.

Як уже згадувалося раніше,8 січня Міністерство внутрішніх справ Казахстану офіційно підтвердило, що під час масових протестів до органів поліції доставлено майже 4,5 тисячі осіб, серед них іноземні громадяни.

Однак, варто зазначити, що влада країни не надала свіжих даних про вбитих і поранених протестувальників. Станом на 7 січня офіційно повідомлялося про 26 убитих і 26 поранених.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?