У Кенії заборонили використання поліетиленових пакетів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кенії заборонили використання поліетиленових пакетів

У Кенії заборонили використання поліетиленових пакетів
Джерело:  BBC

Заборона на використання поліетиленових пакетів у Кенії набула чинності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Уряд Кенії давав шість місяців на залагодження усіх проблем, пов'язаних з наявними пакетами, цей час вичерпався вночі у неділю, 27 серпня.

Заборона означає, що з понеділка кожний, хто вироблятиме, продаватиме чи користуватиметься пластиковими пакетами, сплатить штраф у розмірі $ 38 тисяч або отримає покарання до чотирьох років позбавлення волі.

Влада Кенії переконана, що ця заборона добре вплине на стані довкілля.

Читайте також: У Давосі нагородили Леонардо ДіКапріо

Виробники пакетів заявили, що близько 80 тисяч людей через цю заборону втратять свої робочі місця. 25 серпня кенійський суд відхилив подану скаргу на заборону використання пластикових пакетів.

За статистичними данними кенійці використовують близько 24 млн. пакетів щомісяця.

Південно-Африканська Республіка, Еритрея та Руанду також заборонили використання поліетиленові пакетів.

Під заборону не підпадають виробники, які використовують поліетиленову плівку для загортання продуктів.

Нагадаємо, що за останні 10 років це вже третя спроба кенійського уряду заборонити поліетиленові пакети на території країни.

У Національному управлінні захисту довкілля повідомили, що за новими правилами, туристи, які в'їжджатимуть до країни з поліетиленовими пакетами, мають залишити їх в аеропорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, Европарламент ухвалив законопроект щодо заходів, які посилюють умови тестування дизельних автомобілів на забруднення навколишнього середовища, що вступлять в силу в 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?