У Києві можуть закрити близько 30 коледжів та училищ - нардеп
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві можуть закрити близько 30 коледжів та училищ - нардеп

У Києві можуть закрити близько 30 коледжів та училищ - нардеп

Народний депутат, радник Київського міського голови Дмитро Білоцерківець заявляє про загрозу закриття 29 столичних коледжів і училищ через відсутність фінансування. За його словами столиця України - єдиний регіон, в якому не передбачена необхідна дотація на 2018 рік.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Дмитра Білоцерківського.

"29 навчальних закладів Києва I-II категорії можуть підлягати закриттю в 2018 році в зв`язку з тим, що в проекті держбюджету на 2018 рік не передбачено їх фінансування. Єдиний регіон України, якому не передбачена необхідна дотація на 2018 рік, це Київ", - написав Білоцерківець.

Читайте також: Рада розширила доступ до навчання для дітей з особливими потребами

За словами нардепа, сума необхідної дотації - 271 млн гривень.

На думку Білоцерківця, в подібній ситуації необхідно або залишити державне фінансування цих навчальних закладів I-II категорії, що можна передбачити іншою редакцією бюджетного кодексу і проекту держбюджету, або передбачити необхідну дотацію в державному бюджеті на наступний 2018 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, департамент освіти КМДА рекомендує провести осінні шкільні канікули в 2017-2018 навчальному році на початку листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?