У Києві перепоховали поета Олеся: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві перепоховали поета Олеся: з'явилися фото

У Києві перепоховали поета Олеся: з'явилися фото
Джерело:  УНН

На Лук'янівському кладовищі в Києві  перепоховали письменника і поета Олександра Олеся та його дружину Віру.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНН.


Могили подружжя починають "Алею почесних перепохованих". Міністр культури Євген Нищук не виключив, що з плином часу Україна буде повертати в свою території військово-політичних, наукових і громадських діячів. В ході церемонії виконали пісні на вірші поета Олеся.


Читайте також: Скандал в Чехії: у справі про могилу відомого українця з'явилася важлива деталь


На церемонії прощання був присутній президент України Петро Порошенко. "Ушанував пам'ять нашого видатного поета Олександра Олеся. У своїх творах він не раз доносив, що саме внутрішні чвари, невміння об'єднатися заради Великої мети, не раз приводили в історії України до трагічних наслідків", - сказав він.


"Олександр Олесь, можливо, як ніхто інший, глибоко розкрив біль душі людини, втрати Батьківщини і авторську колонку в еміграції. Його поезія показує, як треба любити Україну. Одночасно вона розкриває всю біль і трагедію відсутності державної нації, народу, який втратив свою незалежність, не скористався шансом вийти на широку дорогу цивілізованого європейського життя, який ми мали сто років тому", - додав український лідер.


У мережі з'явилися фото Порошенко з дружиною на прощанні з поетом у Володимирському соборі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Олександр Олесь був похований на Ольшанському цвинтарі в Празі, проте його останки примусово ексгумували.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?