У Києві помер перший український космонавт Леонід Каденюк
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві помер перший український космонавт Леонід Каденюк

У Києві помер перший український космонавт Леонід Каденюк
Джерело:  УНН

На 68-му році пішов з життя перший космонавт України Леонід Каденюк.

Про це УНН стало відомо з оточення, близького до Каденюку, інформує ONLINE.UA.

Читайте також: У Лос-Анджелесі померла найстарша голлівудська актриса
Як повідомляється, космонавт раптово помер в парку Царського Села в Києві. За даними джерела, він помер до приїзду швидкої допомоги.

Довідка: Леонід Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці, Хотинського району Чернівецької області в родині сільських учителів. У 1995 році був відібраний в групу космонавтів Національного космічного агентства України.

Пройшов підготовку до космічного польоту в NASA на американському космічному кораблі багаторазового використання як фахівець з корисного навантаження. У період з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК «Колумбія» місії STS-87.

Під час польоту виконував біологічні експерименти спільного українсько-американського досвіду з трьома видами рослин: ріпа, соя і мох.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Іспанії у віці 113 років померла найстаріша людина в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?