У Києві порахували збитки від початку вторгнення армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві порахували збитки від початку вторгнення армії РФ

У Києві порахували збитки від початку вторгнення армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами керівника КМВА Сергія Попка, через розв'язану Кремлем злочинну війну проти України рік, що минає став найстрашнішим у сучасній історії Києва. 

Джерело: Telegram-канал КМВА

Що відомо про завдані окупантами Києву збитки і руйнування 

Агресор доклав усіх зусиль, аби захопити місто. Але Київ вистояв, а ЗСУ відігнали рашистів від столиці. Тоді ворог вдався до повітряного геноциду, який триває й досі. Станом на сьогодні загарбник здійснив 52 повітряні атаки на місто. Було пошкоджено понад 600 будівель. Значних руйнувань зазнала і критична інфраструктура Києва. Але все знищене можна відбудувати і відновити. На жаль, внаслідок воєнних дій столиця втрачає найцінніше - людські життя, - наголосив керівник КМВА.

За його словами, від початку вторгнення окупаційної армії РФ 24 лютого і станом безпосередньо на 30 грудня через війну загинуло 120 киян, серед яких - п'ятеро дітей. Поранення дістали 495 мешканців, у тому числі також 30 дітей.

З початку російської агресії у столиці пролунало 638 сирен повітряної тривоги. Їх загальна тривалість - 693 години 49 хвилин.

Тобто практично 29 днів! Цілий календарний місяць у цьому році мешканці міста провели в укриттях та бомбосховищах! Але столиця України - це її люди. Люди, які загартувалися і стали ще мужнішими. Їх ніщо не зламає. Український Київ стоїть і стоятиме! - зазначив керівник КМВА.

Між тим речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат висміяв жалюгідну заяву Міноборони РФ про майже нескінченний запас крилатих ракет "Калібр".

За його словами, введені нашими західними партнерами санкції проти РФ не дозволять росіянам налагодити виробництво "Калібрів" та інших видів високоточних озброєнь.

Це лапша лапшинна для власної аудиторії. Це зрозуміло. Вони ж не скажуть, що Захід і українські ЗМІ рахують "Калібри", ще на 3 удари, ще на 2… Вони ж повинні своєму електорату говорити, що будуть робити "Калібри" до кінця своїх днів. А що з виробництвом, наскільки воно встигає, чи може щось статись на тому виробництві?.. Чи можуть санкції повпливати так, щоби не лише "Калібри", а й цивільна авіація і все решта, нафтодобувна галузь їхня зупинилася… Звичайно що можуть, - підкреслив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?