У Києві прощаються з Героєм України Дмитром "Да Вінчі" Коцюбайлом — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві прощаються з Героєм України Дмитром "Да Вінчі" Коцюбайлом — відео

У Києві прощаються з Героєм України Дмитром "Да Вінчі" Коцюбайлом — відео
Джерело:  online.ua

У Києві розпочалося церемонія прощання з Героєм України Дмитром "Да Вінчі" Коцюбайлом. Командир батальйону "Вовки Да Вінчі" 67-ї окремої механізованої бригади загинув у бою під Бахмутом 7 березня.

Джерело:  "5 Канал"

Попрощатися із "Да Вінчі" прийшли Зеленський, Залужний та Буданов

Відспівування героя почалося у Михайлівському Золотоверхому соборі Києва. Після цього українського героя проведуть в останню путь на Майдані.

Варто звернути увагу на те, що попрощатися з легендарним бійцем прийшли сотні людей.

Зокрема, приїхав глава держави Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, очільник ГУР Кирило Буданов, міністр оборони Олексій Резніков, а також прем'єрка Фінляндії Санна Марін.

Дмитра Коцюбайла поховають на Байковому цвинтарі.

Що важливо знати про Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянське Івано-Франківської області. Хлопець вперше потрапив на фронт ще у 18 років, оскільки хотів захищати батьківщину від російських загарбників.

У 2014 році його поранили у Пісках Донецької області, однак Дмитра це не зупинило й він повернувся на фронт за декілька місяців та участь у визволенні від росіян низки населених пунктів на Донбасі.

Командиром 1-ї окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі" став у 2016 році. Тоді його рота входила до складу Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". 2022-го її розширили в батальйон і перевели у підпорядкування до 67-ї бригади. "Вовки Да Вінчі" брали участь у боях за низку населених пунктів України, які атакувала РФ з 24 лютого 2022-го.

Нещодавно Дмитро Коцюбайло отримав звання Герой України за особисту мужність, виявлену під час захисту батьківщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?