У Києві проведуть акцію, приурочену до річниці арешту Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві проведуть акцію, приурочену до річниці арешту Сенцова

У Києві проведуть акцію, приурочену до річниці арешту Сенцова

У четвер, 11 травня, в Києві проведуть акцію #пораотпускать, приурочену до третьої річниці арешту в окупованому Криму політв'язня Олега Сенцова й так званих "кримських терористів".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook громадянської ініціативи ЄвромайданSOS.

"#пораотпускать. Саме з таким лозунгом правозахисники та волонтери кампанії Let My People Go Ukraine, яку вже третій рік поспіль веде Євромайдан SOS, вийдуть на акцію до третьої річниці арешту українського кінорежисера, сценариста, письменника Олега Сенцова 11 травня об 11:30 біля головного виходу станції метро Хрещатик", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що участь в акції також візьме сестра Олега Сенцова Наталя Каплан та інші рідні політв’язнів.

Читайте також: Сестра засудженого в Росії Сенцова отримала за нього американську премію

"Учасники акції нагадають, що попри травневі свята та Євробачення є речі, які для українського суспільства завжди в топі порядку денного", - зазначили волонтери.

В ЄвромайданSOS нагадали, що Олега Сенцова арештували 10 травня 2014 року в окупованому Криму. Окрім нього ФСБ РФ затримала Олексія Чирнія, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченко. В Росії всіх засудили за сфабрикованим обвинуваченням у тероризмі до різних строків ув’язнення. Із четвірки "кримських терористів" сьогодні на свободі знаходиться тільки Геннадій Афанасьєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американська оскароносна акторка Меріл Стріп символічно підтримала незаконно засудженого до 20 років тюремного ув’язнення в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?