У Києві проведуть навчання зі сиренами на випадок бомбардувань РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві проведуть навчання зі сиренами на випадок бомбардувань РФ

У Києві проведуть навчання зі сиренами на випадок бомбардувань РФ
Джерело:  online.ua

У Києві проведуть навчання та тренінги для населення загалом та поліцейських і співробітників метро зокрема на випадок вторгнення РФ та обстрілів міста. Навчання зі звуковими сиренами мають розпочатися з наступного тижня. Основна мета – щоб люди без паніки розуміли, що робити у випадку надзвичайної ситуації, розповідає заступник голови КМДА Андрій Крищенко.

Джерело: інтерв'ю для "Бабель"

 Чиновник зазначив, що киян сповіщатимуть про обстріли чи авіанальоти також з допомогою спеціальних систем попередження та оповіщення.

На сайті ДСНС вже опублікували алгоритм заходів і дій на випадок повторного витка ескалації, якщо російські війська сягнуть столиці.

Надзвичайники нагадують про "екстрену валізку" з речами першої необхідності та спроби передусім вивезти зі зони можливого конфлікту дітей і родичів похилого віку. Необхідно взяти із собою всі документи, коштовні речі і цінні папери.

У випадку, якщо можливості покинути район немає, потрібно приступити до підготовки власного помешкання і будинку, в якому проживаєте.

  Необхідно:

  • зберігати спокій, не сповіщати про свої майбутні дії (плани) малознайомих людей;

  • завжди мати при собі документ (паспорт), що засвідчує особу, відомості про групу крові, можливі проблеми зі здоров’ям (алергію тощо);

  • знати місце розташування захисних споруд цивільної оборони поблизу місця проживання, роботи,

  • за можливості також залишити район у разі появи ЗМІ сторони-агресора;

  • про людей, які не орієнтуються на місцевості, розмовляють з акцентом, здійснюють незрозумілу роботу тощо, – негайно поінформувати місцеву владу, військових;

  • у разі потрапляння у район обстрілу – сховатись у найближчу захисну споруду цивільної оборони, сховище (укриття).

  • У разі відсутності пристосованих сховищ, для укриття використовувати нерівності рельєфу (канави, окопи, заглиблення від вибухів тощо). У разі раптового обстрілу та відсутності поблизу споруд цивільного захисту, сховища і укриття − ляжте на землю головою в бік, протилежний вибухам.

  • Голову слід прикрити руками (за наявності для прикриття голови використовувати валізу або інші речі). Не виходьте з укриття до кінця обстрілу;

  • надавати першу допомогу іншим людям у разі їх поранення. Визвати швидку допомогу, ДСНС, військових;

  •  якщо ви стали свідком поранення або смерті людей, протиправних до них дій (арешт, викрадення, побиття тощо), слід постаратися з’ясувати та зберегти якнайбільше інформації про них та обставини події для надання допомоги, пошуку, встановлення особи тощо. Необхідно пам’ятати, що ви самі або близькі вам люди, також можуть опинитись у скрутному становищі і будуть потребувати допомоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?