У Києві розгорається скандал з озером, яке засипали отрутою: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві розгорається скандал з озером, яке засипали отрутою: опубліковано відео

У Києві розгорається скандал з озером, яке засипали отрутою: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Столична Дарницька ТЕЦ майже повністю засипала озеро Гарячка  в Києві  отруйною вугільної золою, і це відбувається без будь-яких дозвільних документів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеосюжет, опублікований організацією «ЕкоМайдан» в YouTube.


У розслідуванні активістів стверджується, що «через свавілля власників отруйні речовини і викиди поширюються по найбільш населеним районам Лівобережжя».


У сюжеті йдеться, що результат діяльності ТЕЦ шокує - озеро Гарячка зруйновано вщент. «Офіційні владні структури підтверджують, що дозволів на таку нещадну варварську ліквідацію природного фонду Києва ніхто не надавав. Однак зробити поки нічого неможливо", - сказано на сторінці спільноти в Facebook.


Активісти стверджують, що озеро Гарячка знищувалося роками, і в результаті на лівому березі Києва почали утворюватися бурі з золи.


Поруч зі знищеною водоймою нині виріс новий житловий масив. А в 100 метрах - діючий дитячий сад.


"Те, чим дихають райони Києва на лівому березі Дніпра, це, по суті, геноцид киян і знищення невеликих залишків природи в Києві", - прокоментував розслідування один із співзасновників "Автомайдану" Олексій Гриценко.


За його словами, має місце "комплексний злочин" і з боку керівництва ТЕЦ-4, і екологічних органів, і адміністрації, які видавали дозволи на будівництво в цій частині міста.


Також наголошується, що 27 вересня о 09:15 в Окружному адміністративному суді Києва розпочнеться чергове засідання суду по адміністративній справі за позовом Екологічної інспекції Києва до ТОВ "Євро-реконструкція" (ДТЕЦ) з приводу заборони експлуатації відповідачем вугільний відходів по вул. Здолбунівській.



Як повідомляв ONLINE.UA,  бойовики ДНР під Горлівкою провокують екологічну катастрофу, при цьому поширюючи фейки про відмову України провести ремонтні роботи на дамбі "Дзержинського фенольного заводу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?