У Києві спіймали шахрая-дезертира зі ЗСУ: опубліковано фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві спіймали шахрая-дезертира зі ЗСУ: опубліковано фото

У Києві спіймали шахрая-дезертира зі ЗСУ: опубліковано фото

Київська поліція затримала шахрая, який протягом року збирав гроші на території аеропорту нібито на потреби бійців АТО.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу поліції.
Як з'ясували правоохоронці, в 2015 році чоловіка притягували до відповідальності за дезертирство, при цьому участі в бойових діях він не брав.
"Участі в бойових діях і в антитерористичній операції він не брав, а допомоги Збройним Силам України не надає", - підкреслили в поліції.
Також у відомстві додали, що було розпочато кримінальне провадження за статтею "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".
"За час своєї діяльності зловмисник встиг зареєструвати благодійну організацію і збирав гроші нібито на допомогу бійцям АТО. Однак на офіційний запит до Міністерства оборони України правоохоронці отримали відповідь: ця організація ніякої допомоги військовослужбовцям не надає", - йдеться в повідомленні.
За даними поліції, "чоловік працював" майже кожен день "по три-чотири години, знав розклад літаків і вибирав найбільш "перспективні" рейси".
"Одягнувшись у військову форму, він просив гроші, як у громадян України, так і в іноземців. Щодня "заробіток" чоловіка становив близько 5000 гривень", - додали у відомстві.
Раніше волонтер Ганна Мокроусова в інтерв'ю ONLINE.UA розповіла, як шахраї безсовісно вимагають гроші у родичів українських солдатів, які потрапили в полон або убитих на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?