У Києві спростували черговий фейк росЗМІ: опубліковано фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Києві спростували черговий фейк росЗМІ: опубліковано фото

У Києві спростували черговий фейк росЗМІ: опубліковано фото
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ повідомили, що в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут» опалюють піч бібліотечними книгами, при цьому начальник програм перспективного розвитку та соціального забезпечення «КПІ» спростував фейк путінської пропаганди.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Радіо Свобода ».
25 січня на сайті російського каналу Міноборони РФ «Звезда» з'явилася замітка з заголовком: «Дивовижне варварство: у Київському інституті піч топлять книгами».
У замітці пропагандистського видання сказано, що на одній з баз відпочинку «КПІ» невідомі особи топили піч книгами з бібліотеки.
Читайте також: У Росії відзначилися фейком про "прихильників СС" на Донбасі: в мережі сміються
У тексті ЗМІ процитували пост і фото нібито очевидця Валентина Оріхівського у Facebook.
«Начебто не Третій рейх і не інквізиція, а серйозний навчальний заклад. Але варварство дивовижне!» - пише Ореховський.


Начальник програм перспективного розвитку та соціального забезпечення НТУ «КПІ» Сергій Манзюк у коментарі для «Радіо Свобода», підтвердив, що фотографії зроблені на одній з баз відпочинку НТУ «КПІ» - «Політехнік», однак на фото - не котельня і книг там ніхто не спалюйє.
«Там шафи старі стояли, це адміністративна будівля, і це ніяка не котельня, нічого такого. Співробітники не знайшли нічого кращого, ніж ці книги покласти на підлогу, а старі шафи винести... Ці книги там лежали, їх сфотографували і написали, що їх палять...», - розповів Сергій Манзюк.
«Хочу повідомити, що це непорозуміння. Книги - в адміністративній будівлі, а не в котельні. Книги ніхто не палить і найближчим часом вони будуть на полицях! Тому прошу не спекулювати на цьому», - написав Манзюк у коментарях до посту Оріхівського.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські пропагандисти, повідомляючи про прибуття солдатів і техніки НАТО в Литву, видали неймовірний фейк про окупацію цієї держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?