У Києві Третій Український Жіночій Конгрес завершився створенням резолюції
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві Третій Український Жіночій Конгрес завершився створенням резолюції

У Києві Третій Український Жіночій Конгрес завершився створенням резолюції
Джерело:  online.ua

У Києві завершили Третій Український Жіночій Конгрес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт міжнародного заходу.

Гостями та спікерами різноманітних панелей Конгресу стали представники уряду та інших гілок влади, бізнесу, суспільства. Вони обговорили гендерну політику та її стан в Україні.

Організатори заходу у підсумковій заяві у четвер, 12 грудня, пояснили, що Конгрес вже став чинником змін. До нього приєдналися близько 1500 активісток та активістів.

Резолюція Конгресу визначила пріоритети роботи на осяжне майбутнє. Зокрема, звернення адресовано Верховній Раді, Кабінету міністрів, органам місцевого самоврядування, приватному сектору та громадянському суспільству загалом.

Головне питання, яке просували учасники руху - гендерна рівність та боротьба з дискримінацією на цьому рівні. Відповідні пункти містяться у зверненні до парламенту, уряду та інших напрямків.

"Три роки поспіль Український Жіночий Конгрес збирає однодумців, щоб обговорити стан впровадження ґендерної політики в Україні і світі та напрацювати рекомендації для порядку денного Верховної Ради України, Уряду, приватного сектору та громадянського суспільства", - підкреслили організатори.

Як повідомляв ONLINE.UA, Конгрес було заплановано в українській столиці на вівторок та середу, 10 й 11 грудня відповідно. Ініціатором його стало міжфракційне об'єднання народних депутатів під назвою "Рівні можливості".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?