У Києві в період Євробачення пройде фестиваль з головним призом у 125 тисяч
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У Києві в період Євробачення пройде фестиваль з головним призом у 125 тисяч

У Києві в період Євробачення пройде фестиваль з головним призом у 125 тисяч
Джерело:  Укрінформ

З 12 по 14 травня в Києві пройде Kyiv Lights Festival – перший міжнародний фестиваль світла і медіа-мистецтва, включений до офіційної програми заходів, приурочених до Євробачення-2017.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми раді, що в нас є можливість долучитися до організації міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва в Києві. Цей захід зможе залучити професіоналів і молодих медіа-художників, дати поштовх розвитку нових технологій візуального мистецтва в Україні. Віримо, що цьогорічний фестиваль світла стане початком прекрасної традиції і дозволить киянам по-новому побачити рідне місто і залучити тисячі туристів, як це вже сталося в багатьох містах по всьому світу", - сказав технічний директор фестивалю Юрій Костенко.

Щодня на чотирьох майданчиках фестивалю (Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз) проходитимуть конкурси. Один з них – міжнародний конкурс 3D-маппінгу і віджеїнгу, до якого запрошуються відеохудожники з усього світу.

Читайте також: У Києві назвали дату відкриття оновленої Поштової площі

Роботи учасників конкурсної програми Kyiv Lights Festival оцінюватиме міжнародне журі, що складається зі справжніх зірок візуальних видів мистецтв: директор фестивалю Visual Brasil, багаторазовий переможець конкурсів віджеїнга по всьому світу Рікардо Кансадо, відомий як VJ Eletroiman; відеохудожник, програміст і дизайнер інтерактивних медіа Нікола Павоне, відомий як Vj Luper, глава Асоціації проекційного маппінга Японії Мічіюкі Ішіта, а також Яніна Пруденко, куратор Відкритого архіву українського медіа-арту, куратор "Нової художньої школи", яка спеціалізується на викладанні медіа-арту в Україні.

Крім основних призерів фестивалю, за допомогою голосування глядачів, буде визначений володар "призу глядацьких симпатій".

Загальний призовий фонд складає 125 тисяч грн.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві до пісенного конкурсу Євробачення прикрашають Арку дружби народів. Ії заклеюють п’ятьма різними кольорами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?