У Києві відмовляться від хлорування питної води
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві відмовляться від хлорування питної води

У Києві відмовляться від хлорування питної води
Джерело:  44.ua

 У Києві побудують завод із виробництва гіпохлориту натрію для очищення води.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт 44.ua.

"…система очищення хлором одна з найбільш уразливих сфер. Ця система технологічно застаріла і небезпечна для здоров'я. Тому зараз ми підготували техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва заводу з випуску гіпохлориту натрію. Це сучасний елемент для очищення питної води", - сказав Пантелєєв.

Читайте також: У Києво-Печерському заповіднику виявили древньоєгипетську мумію

За його словами, Київ веде переговори з великими іноземними компаніями щодо їх участі в будівництві заводу.

"Ціна питання - близько 400 млн грн. Зазначу, що, за нашими підрахунками, він окупиться за 5-6 років. Після його будівництва, коли у нас буде достатньо гіпохлориту натрію, ми проблему застосування хлору при очищенні води знімемо взагалі", - додав Пантелєєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Києві почали встановлювати сміттєві контейнери принципового нового зразка — вони розташовані під землею, тому не псують вигляд міського простору, до того ж є вигідними за декількома іншими параметрами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?