У Києві вперше пройде неймовірний фестиваль джазової музики Jazz Weekend
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві вперше пройде неймовірний фестиваль джазової музики Jazz Weekend

У Києві вперше пройде неймовірний фестиваль джазової музики Jazz Weekend
Джерело:  online.ua

21-23 і 29 листопада в Києві пройде джаз концерт Jazz Weekend на майданчику культурного центру Freedom Hall, який вперше буде представлений українській публіці, і програма фестивалю обіцяє бути досить цікавою.

Для поціновувачів джазової музики - це унікальний шанс особисто доторкнутися до світових легенд джазу і повноцінно насолодитися атмосферою музичного таїнства. Крім джазу глядачі зможуть в повній мірі поринути і в інші, не менш чарівні музичні напрямки в стилі соул, блюз, госпел, свінг, ф'южн, в тому числі і оригінальні імпровізовані мелодії світових зірок джазової музичної культури.

У чому особливість джазової музики?

Навіть якщо ви не меломан, живі хвилюючі ритми джазу ви не переплутаєте ні з чим. Джаз постійно розвивається, тому йому не можна надати єдиного опису. Це інтернаціональний стиль, що проголошує вільнодумство в музиці. А головна особливість джазу - це імпровізація. Цим джаз і самобутній. Одну і ту ж композицію маестро передає з різноманітними відтінками емоцій. Граючи знайому всім тему, виконавець, надихнувшись атмосферою публіки, може спонтанно вписати власні музичні варіації, викласти її по-новому. І цим джаз особливо гарний. Свобода ритму, експресія, настрій і взаємодія партнерів між собою - основа справжнього джазового виконання, де музиканти як фокусники, які майстерно маніпулює гармоніями.

Сучасний джаз в Україні

Джаз-концерт - це витвір мистецтва, де особливий шарм підсилюють спонтанність, імпровізація і політ фантазії виконавця. Тому чим вище рівень артиста, тим дія обіцяє бути більш видовищною. 21-23 і 29 листопада в Києві вперше відбудеться джазовий фестиваль за участю світової еліти джазових виконавців. У Freedom Hall будуть представлені прославлені колективи і сольні виконавці, власники нестандартного стилю виконання джазової музики, зі своєю неповторною особистою історією. Вже цієї осені Україну відвідає ісландська група Mezzoforte, американський сімейний колектив The Baylor Project, британська група Incognito і володар Греммі за краще виконання в стилі джаз-ф'южн - Боб Джеймс, який прилітає спеціально на Jazz Weekend щоб виступити дуетом з українським саксофоністом Андрієм Чмутом.

Jazz Weekend - це джазовий нерв, імпровізація, тепла і привітна атмосфера при світлі софітів - в листопаді Київ стане свідком рідкісної музичної події України, де кожен зануриться в світ чарівних мелодій саксофона, фортепіано і насолодиться яскравими джазовими виступами.

"Джазова музика сильна справжнім моментом. Немає ніякого сценарію. Це діалог. Рішення про те, якими емоціями поділитися зі слухачами, музиканти беруть за частки секунди на підставі того, що відчувають прямо зараз", - Вінтон Марсаліс, відомий американський трубач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?