У Києві затримали вандалів, які пошкодили історичний фонтан
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві затримали вандалів, які пошкодили історичний фонтан

У Києві затримали вандалів, які пошкодили історичний фонтан

У столиці троє молодиків пофарбували у рожевий колір об’єкт культурної спадщини – фонтан «Самсон» на Контрактовій площі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Нацполіції.

За даними правоохоронців правопорушення було скоєно в ніч на 4 вересня. До поліції надійшло повідомлення про те, що невідомі особи розмальовують одну з історичний пам’яток архітектури.

Прибувши за місцем виклику, правоохоронці побачили трьох молодих людей, які почали тікати. Одного з них було відразу затримали. При собі він мав ємність з фарбою та знаряддя для фарбування. Згодом юнак повідомив поліцейським імена інших співучасників правопорушення.

Зазначається, що трьох зловмисників, віком від 21 до 27 років, було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Поліція встановила, що до свого злочину вандали готувалися заздалегідь. Це підтверджує листування в одному з месенджерів, де підозрювані обговорювали план дій, а також консультувалися зі знайомими, як можна уникнути покарання.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Вандалам загрожує до трьох років ув’язнення.

Нагадаємо, що не так давно вандали у Києві пошкодили Вічний вогонь у Парку Вічної Слави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?