У Києві змінили правила госпіталізації людей через ситуацію з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві змінили правила госпіталізації людей через ситуацію з COVID-19

У Києві змінили правила госпіталізації людей через ситуацію з COVID-19
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація оголосила про нові зміни, які внесені до порядку госпіталізації осіб в умовах епідемії коронавірусу, однак не пов'язаних з діагнозами COVID-19. Віднедавна їх також прийматимуть у клініках Національної академії наук. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву директорки департаменту охорони здоров'я столиці Валентини Гінзбург.

Також госпіталізації проводитимуть лікувальні заклади Міністерства охорони здоров'я у місті.

"Ідеться про хворих з патологіями серцево-судинної системи, гострим порушенням мозкового кровообігу, з гострими неврологічними станами, нейроінфекційного профілю, а також терапевтичних хворих та пацієнтів з гострою хірургічною патологією", - зауважила Гінзбург.

Безвідмовно наразі прийматимуть мешканців Києва у ДУ "Інститут кардіології ім. Стражеска НАМН України", ДУ "Інститут нейрохірургії ім. А. П. Ромаданова Національної академії медичних наук України", ДУ "Республіканська клінічна лікарня МОЗ України", ДУ "Національний інститут хірургії й трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН України".

"Таке рішення прийнято на тлі значного ускладнення епідемічної ситуації і, безумовно, збільшить можливості комунальних медичних закладів щодо надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією", - підкреслили в КМДА.

Станом на ранок 11 листопада по Україні встановили 489 808 випадків COVID-19, за попередню добу нових 10 611. Безпосередньо у Києві зареєстровано 46 632 та 965 відповідно.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про рішення уряду ввести по всій Україні так званий карантин вихідного дня. Рішення він назвав необхідністю на тлі епідемічної ситуації, що погіршується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?