У Києві знайшли агресивного любителя "руського миру": з'явилося фото
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві знайшли агресивного любителя "руського миру": з'явилося фото

У Києві знайшли агресивного любителя "руського миру": з'явилося фото
Джерело:  online.ua

Громадський діяч Микола Ляхович розповів про чергового любителя "руського миру", водії маршрутки "Київ-Зарічне".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Ляховича.


"Не знаю, чи знайдуться правові механізми притягнути до відповідальності цього водія-хама, любителя "руського миру", і просто людину з ознаками соціопатії - тому хоч спробую зробити його "знаменитим", - зазначив громадський діяч.


Він розповів, що під час поїздки водій включив з флешки "шансон і інший руськомирський моветон". Вже на трасі "Київ-Варшава" Ляхович підійшов до нього зі словами: "Земляк, вам не здається, що в той час, як наші українські хлопці прямо зараз гинуть на передовій, щоб не допустити сюди антилюдську ідеологію "руського миру", як-то недобре в тилу запускати "руський мир" через колонки в маршрутках?", на що отримав відповідь: "Якщо комусь не подобається така музика - я можу висадити, і їдьте іншим транспортом".


"Стримався, і спробував ще раз спокійно пояснити, що йому не варто порушувати умови перевезення пасажирів, серед яких немає передбаченого ніякого "аудіо-музичного супроводу" і попросив вимкнути шарманку. Мою ввічливість, даний персонаж сприйняв як "слабкість", і відповідно почав далі загрожувати, що висадить мене. Я спокійно сів, подзвонив знайомому юристу, і проконсультувався як правильно діяти. Той запропонував викликати поліцію, і оформити протокол порушення правил перевезення, і загрози... за цей час, даний персонаж оскільки постійно говорив по телефону (за кермом на ходу!). Сам скинув звук своєї руськомирської шарманки, і тому того хрюкання практично не було чутно. Тому я вирішив, що коли буде зупинка, підійду і спробую ще раз достукатися до залишків людяності і свідомості", - пише діяч.


"Однак, на зупинці, водій заглушив двигун, і швиденько побіг в кафе на халявний перекус (їх безкоштовно годують, за підвезення пального автобуса клієнтів). Коли ж він вийшов з кафе, я його сфотографував. Після чого даний персонаж проходячи повз, заявляє, що розіб'є мені камеру! І це він робить у присутності півдесятка інших пасажирів. Я настільки був спантеличений такою нахабною заявою - що сам простягнув йому камеру, і запропонував спробувати її пошкодити... Тільки в цей момент до персонажа дійшло, що він трохи не так на того нарвався, і можуть бути наслідки. Тому він підібгав хвоста і побіг в маршрутку ховатися за кермо. Я включив камеру і пішов за ним, повідомляючи, що проводжу відео фіксацію. При цьому під запис попросив ще раз, не порушувати моїх прав, і прибрати музичний аудіо супровід, який не передбачено умовами перевезення. Воно не зрозуміло, що його просять, і заявляє, що мовляв "дайте іншу флешку, з іншою музикою". Я намагаюся пояснити, що я в принципі проти будь-якої музики, тому що це не передбачено умовами перевезення. При цьому попереджаю, що звернуся до поліції, якщо він не припинить протиправні дії. Незважаючи на це все, коли всі пасажири завантажилися і маршрутка рушила - він знову запустив шарманку, і скидав звук тільки коли порушував правила, розмовляючи під час водіння по мобільному телефону, що я зняв навіть на відео", - також написав Ляхович.


Він розповів про те, як почав зв'язуватися з правоохоронними органами. Спочатку його підключило до Лугинського відділку Житомирської області. "Я їм розповів, що їду з водієм-соціопатом, який не тільки порушує правила перевезення, а й загрожує пасажирам фізичною розправою, і піддає їх життя небезпеці порушення правил водіння, зокрема розмовляючи по мобільному телефону під час руху. Дав відразу свої дані, дані транспортного засобу, ФОПу, і повідомив, що ми тільки проїхали Нові Новаки. В Лугинському мені пообіцяли передати найближчий пост поліції, де перевірять водія, чи він випадково не під наркотичними засобами або в алкогольному угарі... Однак, ми виїхали з Житомирської обл в Рівненську, а даного социопата ніхто так і не зупинив. Він далі крутив шарманку або говорив по мобілці", - зазначив правозахисник.


Друга спроба зв'язатися з правоохоронцями сталася вже в Рівненській області. "Там у мене відібрали потрібну інформацію, сказали що передали в Сарни, і на сарненському кільці, на посту "ДАІ" його зупинять і перевірять. Однак, він спокійно проїхав кільце, патрулі навіть не звернули увагу на маршрутку по якій їм передали номера і модель, і навіть мобілку від вуха не відривав... Така вона "пильна" поліція в Сарнах".


"Тому ще в межах Сарн, я знову набираю 102, мене з'єднують з тим же черговим, який божиться, що все передав в Сарненський відділ, і в підтвердження пов'язує з ними. У Сарненському відділі мені так і не пояснили, чому водія з явними ознаками неадекватності, який порушує правила дорожнього руху і наражає на небезпеку пасажирів, не зупинили і не перевірили?! Зазначу, що коли я говорив, що він мене хотів висадити, то поліцейські думали, що мене десь залишили "на дорозі", і пропонували під'їхати і підібрати. Що ж, якщо загрози ще не втілені - реагувати не потрібно? Потрібно щоб водій висадив пасажира, побив людину, або побив відеокамеру, щоб поліція відреагувала? Запобігати не потрібно? Так ось, Сарненські поліцейські запевнили, що моє повідомлення зареєстровано в них під номером "3653", і зі мною "зв'яжуться". Думаю вас не здивую, якщо скажу, що ніхто не зв'язався. Доїхав я нормально. Сподіваюся і інші пасажири доїдуть без пригод", - резюмував Микола Ляхович.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в центрі Києва виявили БМВ Х-3 з російськими номерами і "георгіївською стрічкою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?