У Києві знову зафіксували небезпечний рівень забруднення повітря
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві знову зафіксували небезпечний рівень забруднення повітря

У Києві знову зафіксували небезпечний рівень забруднення повітря
Джерело:  online.ua

У середу, 20 січня, в Києві знову зафіксували небезпечний рівень забруднення повітря. В окремих районах рівень шкідливих речовин в повітрі перевищує граничну норму до 7 разів. Зокрема, в повітрі виявили перевищення гранично допустимої когнцентраціі пилу, діоксиду сірки, азоту та формальдегіду. У КМДА вже відреагували на ситуацію і пояснили, що причина забруднення повітря в українській столиці пов'язана з активною роботою котельних систем в приватному секторі через сильні морози, які охопили всю територію України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу столичної мерії.

"Зараз погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі. Спостерігається область високого тиску з антициклонічною характером погоди, характеризується слабким вітром. Дані погодні умови перешкоджають змішуванню атмосферних шарів повітря і сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі. У зв'язку з різким зниженням температурних показників жителі приватних садиб почали активно спалювати тверді побутові відходи, в яких також потрапляє сміття з пластиком, що впливає на забруднення повітря ", - пояснив причину забруднення повітря в Києві і. о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

Він уточнив, що в більшій мірі забруднення повітря спостерігається в Дарницькому районі. При цьому станції моніторингу стану атмосферного повітря фіксують забруднення у всіх районах міста.

Згідно ресурсу IqAir, станом на 15:00 20 січня, Київ займає 19 місце в світі за рівнем забруднення повітря. Столиця України має індекс забруднення 144 при нормі 50.

У КМДА закликали киян дотримуватися запобіжних заходів у випадках задимленості. Щоб не отримати отруєння, рекомендується:

  • обмежити перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок;

  • тримати вікна закритими, особливо вночі і рано вранці;

  • включити системи кондиціонування та очищення повітря;

  • проводити вологе прибирання, поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря;збільшити споживання рідини до 2-3 літрів в день для дорослих. Для відновлення втрати солей і мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

  • якщо з'явилася задишка, кашель або безсоння - звернутися до лікаря.

Раніше ONLINE.UA публікував список пунктів прийому в Києві, куди можна здати ялинку на утилізацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?